Найсвіжіші новини

нашого дитсадка

Тиждень творчості

Photo Resizer 2021 02 01 06 28 37


З 18.01 2021 року по 22.01.2021 року у СЗДО №6, відповідно до річного плану роботи, проходив Тиждень творчості. До проведення тематичного тижня були залучені всі 6 груп та музичний керівник Гречко Л.В.


В рамках Тижня були сплановані заходи до кожного тематичного Дня:

18.01 - День чарівного світу музики;
19.01 – День краси та стилю;
20.01 – День літературної творчості;
21.01 – День образотворчої творчості;
22.01 – День театральної творчості.
У перший тематичний день діти всіх груп мали можливість познайомитись із музичними інструментами (малюнки, фото, відео-демонстрація), послухати їх звучання, пограти на дитячих музичних інструментах. Вихованці середньої "А" групи "Горобинка" проявили свої вокальні здібності у співочому конкурсі «Караоке на майдані» та закріпили свої музично-рітмічні рухи під час веселої дискотеки. Діти середньої "Б" групи "Калинка" проводили гімнастику пробудження під ритмічну музику «Зимова руханка». У старшій "А" групі "Чомусики" був проведений концерт вокальних виступів. Вихователі ІІ молодшої групи "Сонечко" демонстрували дітям мультфільм «Бременські музиканти».
Не менш насичено і наповнений позитивними емоціями був другий тематичний день. До проведення заходів цього дня були активно залучені батьки (готували костюми, зачіски для дітей). Діти познайомились з різними професіями індустрії краси (перукар, стиліст, візажист, модельєр), грали в сюжетно-рольові ігри «Перукарня», «Ательє мод» (група "Сонечко", група "Веселка"), настільну гру «Моделюємо зачіску» (група "Калинка"), робили аплікацію «Зробимо зачіску» (група "Веселка"). Найменші дітки виготовляли намисто із макаронів. Вихованці групи "Горобинка" влаштували показ мод та дефіле по імпровізованому подіуму та фотосесію. Не залишилась поза увагою вихователів і краса природи (групи "Веселка" та "Калинка") Вихованці групи "Чомусики" дізнались, як проходить конкурс краси, та вбрали ляльку на зимову прогулянку (художня праця з нитками).

У День літературної творчості діти із задоволенням знайомились з новими книжками, слухали та залюбки обговорювали казки та різні літературні твори, вивчали скоромовки, вірші, прислів’я. У ІІ молодшій групі "Сонечко" пройшла екскурсія - огляд міні бібліотеки. Діти старшої Б групи "Веселка" влаштували «лікарню» для книжок та грали в творчу гру «Слівце підберемо і віршик складемо», спостерігали за книжковою поличкою, дивились презентацію «Історія виникнення книжки». Вихованці середньої Б групи "Калинка" побули в ролі казкарів, самостійо складали казки за малюнками. Дошкільники старшої А групи "Чомусики" після слухання казки «Маша і ведмідь» вправлялися у ліпленні головного героя.
У День образотворчого мистецтва групові осередки перетворилися в творчі майстерні. У середній А групі "Горобинка"  відбувалось чарівне дійство: за допомогою нетрадиційних технік малювання діти створювали зимову заметіль на креативній дошці; капустяним листям зображували морозяний пейзаж; на прогулянці малювали спогади про літо; виготовляли кольорові крижинки та прикрашали ними майданчик; у другу половину дня створили колективну аплікацію «Снігурі на горобині». Маленькі творці з групи раннього віку "Дружня сімейка" знайомились із фломастерами та розмальовували горішки для білочки. Ліпили із солоного тіста, творили колективну аплікацію «Снігопад», ходили на екскурсію - огляд «Художня майстерні» вихованці ІІ молодшої групи "Сонечко". У старшій Б групі "Веселка" проводили дослідницьку діяльність «Створюємо фарбу» та розглядали репродукції картин відомих художників, розмовляли про жанри живопису. Юні майстри середньої Б групи "Калинка" малювали намисто, знайомилися з творчістю художників (Є. Гапчинська. О.Дарчук), виготовили аплікації морського дна. Вихователі старшої А групи "Чомусики" розповіли дітям про різні види мистецтва, продовжили знайомство з творами М.Приймаченко, навчили малювати зиму-чарівницю за допомогою клею та манки.
Останній день тижня пройшов весело і різноманітно. Протягом дня діти ознайомились з різними видами театру, були глядачами та акторами театральних вистав, дізнались про різні театральні професії .

 

Пошук мобільний