Найсвіжіші новини

нашого дитсадка

ЛЕСЯ УКРАЇНКА у дитячих серцях

25 лютого 2021 року виповнилося 150 років від дня народження Лесі Українки - видатної української письменниці та громадської діячки, однієї із центральних постатей національної культури. Світ не знав такої поетеси. Безсмертна іскра Прометея запала глибоко в її серце і загорілася ясним вогнем. В промінні цього вогню світ пізнав творіння української поетеси, пройняті філософськими роздумами про людину очікуваного майбуття, сповнені незборимої сили заперечення зла і ствердження добра.

Відповідно до Указу Президента України від 29.01.2021 № 32/2021 та Постанови Верховної Ради України від 08.02.2018 № 2286-VIII «Про відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки»  у СЗДО №6 відбулися урочистості з нагоди відзначення цієї видатної дати.

В кожній групі дитячого садка були оформленні тематичні куточки (фотографії героїні в різні вікові періоди). Вихователі старшої А групи доповнили куточок плакатом з описом життя та творчості поетеси та фото зоною.

Вихователі середньої А групи провели захопливе заняття «Леся Українка – славна дочка України», на якому лунали геніальні рядки поезії письменниці, діти отримали знання про життєвий та творчий шлях поетеси. Протягом дня діти моделювали сюжет за віршем «У лісочку на горбочку», переглядали та обговорювали мультфільм «Біда навчить».

У середній Б групі діти також залюбки знайомились із творчістю Лесі Українки, слухали вірші та малювали на тему: «Ілюстрація до вірша Л.Українки «Вишеньки». А в другу половину дня колективно прикрашали рамку для портрету героїні дня.

Вихованці старшої А групи не тільки слухали твори Лесі України, й обігрували їх, уявляючи себе мамою маленької донечки, яка співає колискову. Наталія Анатоліївна провела цікаве комплексне заняття з розвитку мовлення «Леся Українка для дітей». На якому діти не тільки прослухали нові твори, а й дізнались історію походження псевдоніму Українка. В рамках роботи з батьками, було запропоновано прочитати дітям казку «Біда навчить» та обговорити з дітьми прислів’я «Поки біди не знатимеш, то й розуму не матимеш».

Діти старшої Б групи вчилися складати розповіді за ілюстраціями творів майстрині, дізналися нові факти з її біографії. Вчили вірші за мнемотаблицями, обговорювали зміст казки «Біда навчить».

Пошук мобільний