Найсвіжіші новини

нашого дитсадка

День Космосу

Відповідно до річного плану в 12.04.21 був проведений Всесвітній день авіації та космонавтики

З нагоди свята в нашому закладі дошкільної освіти було проведено цілий ряд заходів. В ігровій та цікавій формі дошкільнята познайомилися з історією святкування Всесвітнього дня авіації і космонавтики, з біографією першого космонавта України – Леоніда Каденюка та першого космонавта в світі Юрія Гагаріна. У всіх вікових групах пройшли тематичні заняття – космічні подорожі. Малюки переглядали відеофільми про планети сонячної системи, політ в космос. Особливе місце в цей день було відведене літературно-художній діяльності дітей: вчили та слухали вірші, лічилки (Н.Карпенко «Парад планет» - група «Чомусики», Т.Бойко «Збираємось у політ»» - група «Калинка»); конструювали, ліпили, малювали робили аплікації на тему космосу. Найбільш актуальною формою роботи з дітьми в цей день була бесіда (бесіда-розповідь, бесіда за картиною).
Із цікавістю діти приймали участь у різноманітних іграх, як рухливих так і творчих, дидактичних. Діти групи «Чомусики» на прогулянці влаштували справжній парад планет, а у групі «Веселка» проводили дослідницьку діяльність із магнітами «Як виникла планета Земля?». У групі «Горобинка» вихователі підготували мультимедійну презентацію «Дітям про космос», відвідали віртуальний музей космонавтики.
Вихованці садочка із задоволенням виконували різноманітні завдання, які активізують не лише фізичну активність, а й творчі здібності, мислення, розширюють знання про космос, виховують та розвивають цікавість до пізнання космічних просторів.

Пошук мобільний