Найсвіжіші новини

нашого дитсадка

День Довкілля

Відповідно до річного плану в  19.04.21 був проведений тематичний день "ДЕНЬ ДОВКІЛЛЯ". 

У Всесвітній день довкілля в нашому закладі дошкільної освіти були проведені цілий ряд заходів. В ігровій та цікавій формі дошкільнята познайомилися з історією святкування Всесвітнього дня довкілля.

У всіх вікових групах пройшли тематичні заняття присвячені екологічним проблемам «Земля радіє-земля сумує», «І у полі і у лузі будемо природі друзі», «Друзі наші менші», «Бережемо рідний край». Малюки переглядали відеофільми про проблеми забруднення навколишнього середовища та методи переробки відходів (група «Чомусики»).

Особливе місце в цей день було відведене літературно-художній діяльності дітей: читали оповідання В.Сухомлинського «Смітник», складали розповіді за ілюстраціями «Рослини Червоної книги України», виготовляли листівки «Не ламай дерево», малювали малюнки разом з батьками «Збережемо природу» (група «Калинка); зробили аплікацію «Квітка –Земля», складали розповіді за сюжетними малюнками «Правила поведінки у природі» (група «Чомусики»), малювали «Подарунок Землі» (група «Веселка»).

Актуальною формою роботи з дітьми в цей день була бесіда: Природу оберігай – гілочки не ламай (група «Сонечко»), «Що таке екологія?» (група «Веселка»),

Із цікавістю діти приймали участь у різноманітних іграх, як рухливих так і творчих, дидактичних: мовленнєва гра «Весна яка?» (група «Сонечко»), д/г «Земля радіє – Земля сумує», «Сторінками Червоної книги України» (група «Веселка»), д/г «Сортуємо сміття» (група «Чомусики»).

У групі «Калинка « подорожували екологічною стежиною «Фруктові дерева».

Протягом дня діти спостерігали та мандрували разом з птахами, милувалися цвітінням весняних квітів, равликом та черв’яком, за працею в природі праників СЗДО, за сезонними змінами в природі, рослинами, властивостями ґрунту.

Всі діти в різних видах діяльності повторили та закріпили правила поведінки в природі.

Весняні місяці оптимальний час для посадки рослин. Ця робота викликає неабиякий інтерес у дітей. Праця на ділянці дитячого садка є джерелом позитивних емоцій у дітей, сприяє їх інтелектуальному, духовному та фізичному розвитку. Колективна праця наділена потужним виховним потенціалом. Кожна група має свій город, тому в День довкілля всі діти долучилися до роботи на городі та квітниках. Малюки групи «Горобинка» завзято працювали на городі, тому встигли і картоплю посадити, буряк і моркву, кріп, петрушку висіяти, навіть кущі смородини посадили. Діти групи «Чомусики» саджали примулки на клумбах, дітлахи груп «Калинка» та «Веселка» висадили кущі смородини, посіяли насіння щавлю та петрушки.

Вихованці садочка із задоволенням виконували різноманітні завдання, які активізують не лише фізичну активність, а й творчі здібності, мислення, розширюють знання про рослинний світ, роли людини у природі тощо, екологію.

 

Пошук мобільний