Найсвіжіші новини

нашого дитсадка

День Книги

Відповідно до річного плану  23.04.21  був  проведений  Всесвітній день книги та
авторського права

  Таким чином,   Всесвітній день книги 23 квітня 2021 року в СЗДО №6 пройшов під гаслом «Книга в гості завітала, свято всім подарувала».

На передодні Всесвітнього дня книги  у групах були оформлені  тематичні виставки книг: «Цю книжку я люблю», «Моя улюблена книжка» «Мандруємо книжковим світом». За своїм вподобанням діти могли обрати собі книгу, та ніби побувати у читацькій залі бібліотеки.

У тематичний день у закладі були проведені цілий ряд заходів. В ігровій та цікавій формі дошкільнята познайомилися з історією створення книги, видами дитячої літератури, різновидом книжок, пригадали правила поводження з книгою, більше дізнались про бібліотеки, книжкового магазину, друкарні та їх працівників.

 У всіх вікових групах проведені тематичні заняття та  бесіди присвячені книжкам: «Моя улюблена книжка (група «Веселка»), «Книга вчить, як на світі жити» (група «Калинка»), «Як до нас приходить книга» (група «Сонечко»), «Як з’явилась книга»  (група «Горобинка»),  «Пригадай та розкажи казку за мнемотаблицями» (група «Чомусики»).

У кожній віковій групі працювала книжкова лікарня. Діти лагодили книжки, знайомились із їх змістом та закріплювали правила поводження з ними.

Діти середніх груп «Калинка» та «Горобинка», через перегляд відео, познайомили із процесом виготовлення книжки «Як твориться книга». А потім і самі спробували виготовити власну «Пасхальну книжечку» (група «Горобинка», та книжку-веснянку  «Весно, весно не барись» і намалювати закладки для улюблених книжок (група «Калинка»). Діти старших груп малювали ілюстрації до улюблених казок.

Особлива увага в цей день була присвячена різноманітній роботі над прислів’ями (група «Веселка»).

Цікавою та різноманітною видалась і ігрова діяльність. Наприклад, у групах були проведені ігри:  с/р гра «Бібліотека», гра драматизація за казкою «Колобок» (група «Сонечко»), творча гра «У книжковому магазині», д/г «Знайди казочку» (група «Калинка»),  гра-вікторина «Що ти знаєш про книгу» (група «Веселка»).

У групі «Чомусики», за ініціативи вихователів, батьки та діти стали учасниками буккросингу.  Таким чином, на згадку про цей день, у групі з’явився куточок буккросингу та нова традиція серед дітей та батьків -  ділитися цікавими книжками.

Говорячи про книжки,  у групі «Калинка», не забули і про  дитячі періодичні видання. Провели хвилинку періодики та познайомилися із популярними дитячими виданнями «Джміль» та «Пізнайко».

На завершення Всесвітнього дня книги та авторського права, як підсумок, були проведені різноманітні вікторини: «З якої казки уривок», «Відгадай героя за описом» тощо.

Від вихователя – методиста батьки отримали інформаційний дайджест «Як прищепити своїй дитині любов до читання».

Безмежний книжковий світ дає педагогам можливість фантазувати, творити і залучати до цієї казкової діяльності дітей.  

Пошук мобільний