Найсвіжіші новини

нашого дитсадка

День вишиванки

Вишиванку одягай – Україну кохай!

 

 

Цього року День вишиванки випав на 20 травня. Святкувати його почали не так давно, 15 років назад, але ця традиція вже встигла міцно закріпитися у свідомості багатьох людей.

Переглянути відео "Челенджу"

Всесвітній день вишиванки відзначають щорічно в третій четвер травня. У цей день всі українці одягають вишиті сорочки та сукні, бо вишиванки є символом єднання, солідарності і підтримки. Сьогодні українська вишиванка всюди: без неї не обходиться жодне національне свято, вона є візиткою нашої країни, невід’ємним елементом гардеробу майже кожної жінки.

Кольоровими нитками вона вплетена у наші традиції, з давніх-давен слугує обергом. І найважливіше те, що українська вишиванка, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності і до сьогодні.

День вишиванки цікавий тим, що не прив’язаний до жодного державного чи релігійного свята, він цілком самодостатній та цікавий без зайвих нюансів. Тож і в нашому дитячому садочку всі тематичні заходи пройшли на радісній ноті, без надмірного пафосу.

До заклику «Прийди у вишиванці» дослухались не лише працівники і діти, але і батьки малечі. Батьківська спільнота наймолодших вихованців влаштувала фотосесію на майданчику групи.

Всі працівники закладу долучились до челенджу «Які ми гарні у вишиванках». Результатом став цікавий відео-ролик та прекрасні позитивні емоції. Також, педагоги та діти брали участь запальному флешмобі. У прикрашеній спортивно-музичній залі пройшов і парад вишиванок.

        Діти разом з вихователями створили вишиванки своїх груп та розмістили їх на групових майданчиках, аби порадувати батьків, та створити окремі фотозони. Творчі   роботи були як колективні (групи «Чомусики» та «Горобинка» так і створені із окремих дитячих робіт: малюнки, аплікації, різноманітні колажі… Цікаві вишиваночки виготовили вихованці групи «Калинка» разом із батьками. Вихователі групи «Горобинка» створили дві вишиванки, одна із яких, оживала на природному об’єкті. У творчій роботі брали участь всі діти.

        В цей день діти залюбки слухали пісні, художні твори та розповіді вихователів про український символ – вишиванку, активно гралися у народні та творчі ігри, залюбки малювали, конструювали, робили аплікації, переглядали тематичні відео та просто насолоджувалися святковою атмосферою.

        Свято в закладі проводилось вперше, будемо і надалі планувати подібні заходи.

Пошук мобільний