Найсвіжіші новини

нашого дитсадка

УКРАЇНСЬКА ХУСТКА — ОКРАСА, СИМВОЛ, ОБЕРІГ

Українська хустка приваблює жіноцтво усього світу. Візерунків, кольорів та способів в’язання національного головного убору є безліч, у кожного регіону свої традиції. У скрині кожної ґаздині здавна були хустки на всяку потребу. Хустина — до церкви, на весілля доньки, для сватання, на скорботу за померлими… Досліджуючи національну хустку, можна дослідити українську історію.

Тож недарма торік в Україні з’явилося ще одне свято — День української хустки, яке відзначають 7 грудня. Воно одразу полюбилося жіноцтву. А відтак яскраво і колоритно його відзначили й цього року у СЗД №6.

У нашому закладі відбувся флешмоб: “Одягни українську хустку”, до якого долучилися як маленьки дівчатка так і педагоги. Маленьки здобувачі дошкільної освіти ще раз занурились у чарівний світ українських традицій та познайомились з магічним оберегом жінок – хусткою.

“Українська нація має звичаї, що виробилися протягом багатьох століть і освячені віками, тому прекрасна духовністю. Українці, відчуваючи природу, черпали здоров’я, силу і красу з її лона, а творчі сили направляли на зміцнення роду. Українські традиції, свята, обряди, фольклор — це те, по чому розпізнається народ. Отож не забудьмо свого прямого обов’язку й збережемо багату та оригінальну культуру, надбану численними поколіннями”.

 IMG a8018d5627b8f671f6037b2f387655c5 V

 

Пошук мобільний