Найсвіжіші новини

нашого дитсадка

День української писемності та мови

09.11.2022
 
Кожен із нас має гордитися своєю
чудовою мовою, адже вона того варта
О.ГОНЧАР
      Українська мова має величезне значення в житті кожного українця, слово матері, народної пісні, історія, закодована в казках, переказах - усе це формує мовно-національну свідомість.
      Педагоги дитячого садка поставили собі за мету постійно та цілеспрямовано розкрити всю красу та багатство української рідної мови.
     Так 09.11.2022 року у всіх групах СЗДО №6 було проведено заходи присвячені Дню української писемності та мови. Навіть самі маленькі вихованці дитячого садочка були залученні до відзначення. Вихователі активно працювали в синхронному та асинхронному форматі.
      Працівники садочка долучились до написання радіодиктанту національної єдності - 2022.
      У результаті спільної роботи батьків, дітей та вихователів день виявився досить плідним та цікавим. В групових приміщеннях були облаштовані тематичні зони, в яких діти залюбки провели час.
      Під час інтегрованої освітньої діяльності дітлахи занурювались у глибини української мудрості, знайомились із народними звичаями та традиціями, працювали з українським фольклором, грали у народні ігри та слухали солов’їну українську мову. Діти почули легенди, переглянули відео казки про українську мову. Особливо цікаво малюкам було займатися образотворенням - виготовляти чарівні віночки, зображати обереги.
     Захоплюючою стала зустріч із ляльками в національному вбрані.
Педагогами та вихователями повсякчас приділяється особлива увага популяризації української мови серед батьків вихованців. Дякуємо всім, хто розмовляє рідною мовою, дотримується традицій і всіляко наближає перемогу.

Пошук мобільний