Найсвіжіші новини

нашого дитсадка

Тиждень толерантності

19.11.2022

     Виховання толерантності сьогодні є однією з найважливіших проблем, тому що часто виникають дискусії про толерантний світ, світ без насильства і жорстокості, у якому головною цінністю є єдина у своєму роді недоторканна людська особистість.
     Формування в дітей моральних цінностей, які є найважливішими показниками цілісності особистості, здатної створити власне уявлення про своє майбутнє, відбувається в умовах сім’ї, освітніх установ і триває протягом усього життя з розвитком освіти
З 14 по 18 листопада 2022 року в СЗДО був проведений Тиждень толерантності.


     З дітками старшого віку проведено заняття «Зрозумій мене». Мета заняття - формування позитивного ставлення до свого «Я», розвиток почуття приналежності до групи, толерантної поведінки, вміння відкрито виявляти свої емоції і почуття, висловлювати їх.
     Для найменших вихованців проведено корекційно-розвиткове заняття за програмою «Разом весело рости» , мета якого є успішна адаптація до умов дошкільного навчального закладу, розвиток здатності дитини до емпатії, співпереживання.
     Для педагогів був запропонований Тест «Оцінка і самооцінка: чи толерантні ви до оточуючих?», за допомогою якого було визначено, наскільки вихователі є толерантними людьми, здатними зрозуміти погляди, відмінні від інших. Також з педагогами закладу було проведено заняття «Я такий же, як і ти», метою якого було удосконалення навичок конструктивної співпраці, повага прав інших, відмова від домінування та насильства.
   Для батьків були надані поради «Виховання емпатії у дітей», відео-консультація «Родина та її роль у вихованні толерантності», відео-ролик «Міжнародний день толерантності»

Пошук мобільний